سه‌شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ |۲۴ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 26, 2024
آیت الله بوشهری

حوزه/ خطیب جمعه قم بر لزوم الگوگیری از جوانانی که انقلاب اسلامی را رقم زدند از سوی جوانان امروز جامعه تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، آیت الله حسینی بوشهری ظهر امروز در خطبه های نماز جمعه این هفته قم در مصلای قدس گفت: دهه بصیرت از 9 تا 19 دی ماه نام گذاری شده است؛ اراده ها باعث ماندگاری می شود؛ اراده ای که در 19 دی مراجع، علما، روحانیون، طلاب و مردم و بازاریان ما به صحنه آمد، سرآغاز یک حرکت عظیم انقلابی شد؛ 19 دی، آن چنان پیش رفت که بزرگترین انقلاب قرن را رقم زد.
وی افزود: مشترکات خاصی بین 19 و 9 دی وجود دارد؛ در آن روز دشمنان به امام و قرآن اهانت کردند و مردم در قم نسبت به آن واکنش نشان دادند؛ در 9 دی نیز به مسجد و امام حسین(ع) و امام توهین شد و مردم نیز به آن واکنش نشان داده و حماسه دیگری را رقم زدند.
معاون جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بیان کرد: قم نه تنها مرکز روحانیت و اسلام و تشیع است، بلکه قم امروز مرکز انقلاب است و دوست و دشمن به قم و رفتار مردم قم و مرجعیت و حوزه می نگرند؛ توصیه من به نسل جوان قم این است که حرکت آن روز نسل جوان را در 19 دی به عنوان الگوی خود قرار دهند و حرکت مجاهدان آن روز را که در راه تحقق آرمان اسلامی آرامش نداشتند را الگو قراردهند.
وی در بخش دیگری از خطبه های خود گفت: آیت الله شرعی که امام راحل ایشان را روحانی پرتوان و پرکار و خدوم و با اخلاص یاد کردند، از جمله شخصیت های فعال روحانی در آن زمان بودند؛شهید  آیت الله سعیدی و شخصیت های بزرگ در آن روزها جان شیرین خود را برای صیانت از اسلام و قرآن و رقم زدن انقلاب اسلامی فدا کردند.
امام جمعه قم بیان کرد: 17 دی ماه روز اجرای توطئه کشف حجاب توسط رضا شاه بود؛ وی نوکر انگلیسی ها بود که می خواست ایران به شکل غرب دربیاید؛ آنها در کوچه و خیابان ها چادر از سرزنان می کشیدند و آنها را آزار می دادند؛ در این میان زنان بسیاری بودند که سالها از خانه بیرون نیامدند.
غرب به دنبال فروپاشی بنیان خانواده است

وی گفت: مردم با یادآوری این روزها باید قدر اسلام و انقلاب را بدانند؛ غرب به دنبال فروپاشی بنیان خانواده است؛ کشف حجاب مقدمه اختلاط و فروپاشی خانواده ها است؛ حال که چنین انقلابی داریم که این اصول را حفظ می کند باید به آن مقید باشیم.
آیت الله حسینی بوشهری اظهارکرد: این ایام با شهادت میرزاتقی خان امیرکبیر و شهید احمدی روشن است که این دو از قهرمانان کشور ما محسوب می شوند.
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: هشتم ربیع الثانی مصادف با میلاد امام حسن عسکری(ع) است؛ ایشان در سامرا متولد شدند و پدر بزرگوار ایشان امام هادی(ع) و مادر ایشان حدیثه یا سوسن است؛ ایشان 6سال امامت کردند و 28 سال بیشتر نیز در این دنیا زندگی نکردند.
وی گفت: ایشان با سه خلیفه عباسی هم عصر بودند؛ کار خلفای عباسی نسبت به اهل بیت(ع) چیزی جز زندان و هتاکی نبود؛ خلفای عباسی دو تن از سخت ترین و خشن ترین انسان ها را برای آزار امام به زندان فرستادند ولی حالات عرفانی امام آنها را منقلب کرد؛ امام عسکری(ع) نماز را نسبت به هرکاری مقدم می دانستند.
آیت الله حسینی بوشهری یادآورشد: ایشان فرمودند؛ اگر کسی نسبت به تو خطایی مرتکب شد، از خطای او چشم پوشی کن، ولی اگر احسانی نسبت به تو انجام داد آن احسان را به یاد آور.
وی با اشاره به روز وفات کریمه اهل بیت(ع) در دهم ربیع الثانی گفت: امام صادق(ع) فرمودند، حرم ما شهر قم است و بانوی بزرگواری از اولاد من به نام فاطمه در آن دفن می شود، اگر کسی به حق ایشان عارف باشد و ایشان را زیارت کند بهشت بر او واجب می شود.
امام جمعه قم در خطبه اول نیز گفت: امر به معروف ونهی از منکر از مهمترین واجبات اسلامی است؛ مرحله اول در امر به معروف و نهی از منکر، در قلب انسان شکل می گیرد؛ یعنی انسان باید با منکرات با اشکالی چون خشم و سکوت و ترک کردن محل و.... برخورد کند.
وی افزود: اهل بیت(ع) روی دو مساله تاکید دارند نخست، رضا و سخط؛ یعنی اینکه انسان به کار خوب و بد دیگران چه عکس العملی نشان می دهد؛ گاهی اوقات انسان گناهی انجام نداده است ولی به خاطر رضایت دادن نسبت به آن گناه با کسانی که آن را انجام می دهند شریک می شود.
وی اظهارکرد: در روایات ما بیان شده است که راضی بودن نسبت به یک عمل انسان را به در کنار انجام دهنده عمل قرار می دهد؛ ناقه حضرت صالح را یک نفر کشت، ولی چون مردم با فعل قاتل رضایت داشتند خداوند همه آنها را عذاب کرد.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha